De kracht in jezelf
WelkomDe kracht in jezelfNieuwsMogelijkhedenTarievenDe praktijkLocatieContactFoto'sAanraders
Muzieknummers met een verhaal
Muzieknummers vervolg
muzieknummers vervolg 3
muzieknummers vervolg 4
Bijzondere films
Bijzondere muziek
Bijzondere boeken
Bijzondere plaatsen
Ontmoeting met mijn gids
Vorige levens
Dromen en visioenen
Orbs
Orbs vervolg 2010
Meditatie De zon (tarot)
Uitzending gemist


Ontmoeting met mijn gids
Ontmoeting met mijn gids Miquel.

Hier wil ik je mijn verhaal vertellen over de ontmoeting met mijn gids.
Er wordt mij vaak gevraagd hoe iemands gids eruit ziet, waar ze elkaar van kennen, enz. Ik geef daar eigenlijk altijd hetzelfde antwoord op en dat is dat je ervoor moet open staan om je gids te willen ontmoeten. Denk aan je gids, praat er tegen, vraag of hij/zij zich aan je kenbaar wil maken, etc. Dat kan bijvoorbeeld in een dromm gebeuren of tijdens een meditatie.
Op zoek naar je gids is in mijn ogen een individueel proces, dus ik zal nooit tegen je zeggen wat ik eventueel ervaar over je gids. Wil je contact? Ga op zoek en de tijd zal je de antwoorden geven....

Zo ging het bij mij....

Op 27 maart 2006 ervaar ik de eerste keer een echt moment van contact. Tijdens een meditatie waar ik hoog in de bergen van de Himalaya zit ervaar ik dat een man naar me toe komt lopen. Het is een man met een stoffen boerenpet op en een blauw simpel jasje met twee grote knopen. Meer een katoenen stofjasje.
Het is Migael of Miquel?
Ik vraag waar ik hem van ken....druiven plukken natuurlijk, is zijn antwoord.
Waar?
Spanje (ikzelf denk = mijn ratio, dat het Toscane moet zijn).
Nee, Spanje.
Wanneer was dat?
15e eeuw.
Dan zie ik ineens beelden dat ik met grote tonnen druiven loop te sjouwen en mijn rug doet zooo zeer. Emotie. Het is warm.

Op 11 april 2006 volgt een tweede ontmoeting, wederom tijdens een meditatie moment. Ik zie Miquel en ik kan hem beter zien dan de vorige keer. Hij heeft een soort boerenpet op (zoals met carnaval een boerenkiel en pet). Verder draagt hij een wit katoenenachtig shirt, een blauw jasje met twee knopen en een soort grijze stoffen broek.
Hij heeft brede grijze dikke bakkebaarden en een kop grijze krullen die onder de pet uitkomen.
Hij heeft een doorleefd en gegroefd (van de zon en buitenzijn) gezicht.

Hij gaat tegenover me zitten. Wat hij aan zijn voeten heeft weet ik niet. De leidster van de meditatie zegt dat je mag vragen uit welke tijd we elkaar kennen. Miquel reageert met 1498. Waar? Rogas of Royas. Waarom ben je mijn gids? Ik moet leren omgaan met vriendschappen en relaties. Zie dat Miquel een hond bij zich heeft. Lijkt op een Schotse collie. Miquel zegt dat deze symbool staat voor onvoorwaardelijke liefde. Een hond blijft liefde geven hoe je hem ook verwaarloost/pijn doet. Ik zie dan een beeld dat Miquel en ik in Spanje in 1498 samen werkten op het land en van boerderij naar boerderij trokken, ook samen met de hond. Een drie-eenheid met innige vriendschap, omdat we beide niemand meer hadden dan elkaar.
Ik mocht nu vragen hoe we ons contact konden verbeteren. Het kan nu niet dieper, ik moet eerst lichamelijk beter zijn (ik kwakkel op dat moment erg met mijn gezondheid). Ik moet meer rust hebben, balans, na verwerking. Dan via miditatie, elke dag 10 minuten, terug naar de plek in me, de berg en naar hem vragen. Wierook branden zal me erbij helpen. 
Dan zegt de meditatieleidster dat we allemaal een cadeautje krijgen van de andere zijde, dus kijk ik naar Miquel.
Maar ik krijg niets van hem, maar uit de hoek van de bergwei komt een herder aanlopen, grijze lange baard, lang gewaad en in zijn hand een lange staf of stok. Hij geeft mij de staf/stok en het trillen van mijn lijf houdt gelijk op.
Dan neem ik afscheid en keer terug van de berg naar het hier en nu....

Vanaf deze twee ontmoetingen weet ik dat Miquel bij me is, voel zijn energie en zijn we maatjes als ik mag gaan werken met de energie. Heerlijk is het om hem gelijk te voelen als ik hem nodig heb om mijn werk te kunnen doen. 

 Miquel, getekend in 2004 door een medium WelkomDe kracht in jezelfNieuwsMogelijkhedenTarievenDe praktijkLocatieContactFoto'sAanraders