De kracht in jezelf
WelkomDe kracht in jezelfNieuwsMogelijkhedenTarievenDe praktijkLocatieContactFoto'sAanraders
Muzieknummers met een verhaal
Muzieknummers vervolg
muzieknummers vervolg 3
muzieknummers vervolg 4
Bijzondere films
Bijzondere muziek
Bijzondere boeken
Bijzondere plaatsen
Ontmoeting met mijn gids
Vorige levens
Dromen en visioenen
Orbs
Orbs vervolg 2010
Meditatie De zon (tarot)
Uitzending gemist


Bijzondere films

P.S. I love you

Net uit op dvd maar een aanrader.

                                                           

Gerry en Holly zijn gelukkig samen. Zoals alle koppels hebben zij hun ups en downs, maar ze passen perfect bij elkaar. Dan sterft Gerry. Holly is ontroostbaar, ze komt haar appartement niet meer uit en beantwoord geen enkel telefoontje. Tot ze een brief vindt in Gerry's handschrift. Het is de eerste van twaalf brieven die hij haar schreef, een voor elke maand van het jaar waarin hij haar instructies geeft die zij moet opvolgen. Zo begint voor Holly een jaar vol avonturen. Alles aan

 de hand van p.s. I love you.

 

As it is in heaven...

                                                                        

Een film die je leven zal veranderen:

Beschrijving:

Dirigent Daniel Daréus toert om de wereld met zijn wereldberoemde muziekstukken en staat dag na dag op het podium. Tot hij een hartaanval krijgt en hij op doktersadvies krijgt zeer rustig aan te doen. Hij keert terug naar zijn geboortedorp en neemt een andere naam aan om zijn aanwezigheid geheim te houden. In die tijd van bezinning moet hij onder ogen zien dat zijn carrière slechts een vlucht was uit zijn ongelukkige jeugdjaren. En dat terwijl hij juist weer woont tussen dezelfde mensen van toen.

Uit de film: “As it is in heaven”

Het liedje van Gabriela

“Vanaf nu is mijn leven van mij
Ik heb maar zo’n korte tijd op aarde
En mijn verlangen heeft me
hier gebracht
Alles wat mij ontbrak
En alles dat ik vergaarde
En toch is het de weg die ik verkoos
Mijn vertrouwen was eindeloos
Dat mij een klein stukje toonde
Van de hemel die ik nooit vond

Ik wil voelen dat ik leef
Al mijn dagen lang
Ik wil leven zoals ik wil
Ik wil voelen dat ik leef

In de wetenschap dat ik goed genoeg was
Ik ben nooit mijzelf verloren
Het sliep alleen in me
Misschien had ik nooit ‘n keuze
Behalve dan de wil om te leven

Het enige dat ik wil is gelukkig worden
Zijn wie ik ben en sterk en vrij zijn
De dag uit de nacht zien opkomen
Ik ben hier en mijn leven is alleen van mij
En de hemel waarvan ik overtuigd was
Bleek ergens daar te zijn
Ik wil voelen
Dat ik mijn leven geleefd heb
Zoals ik wil.”


        

Jonathan livingston seagull

Je hebt de vrijheid jezelf te zijn, je ware ik te tonen, hier en nu, en niets of niemand kan je tegenhouden...

A film that will lift your spirits and make your heart soar..

Eindelijk is deze film nu op dvd uitgebracht. Als kind draaide ik de lp met de soundtrack van Neil Diamond al helemaal grijs.                                      
Nu is de film dan ook uitgebracht op dvd. Voor een kleine 10 euro kun je genieten van een bijzonder verhaal...en dus prachtige muziek.

Een prachtig cinematografisch en inspirerend verhaal over een zeemeeuw die er op uit trekt om de wereld te ontdekken. Genomineerd voor een Oscar voor beste cinematografie. De Sountrack van Neil Diamond won een Grammy award.

Enkele reacties op de film:

Dromen kunnen waar worden, als je maar in jezelf wilt geloven

Wat een prachtige film met nog mooiere muziek

Fantastisch. HET medicijn tegen de ratrace waar velen van ons zich in bevinden. HET medicijn om te berusten in en te kunnen accepteren dat het leven gaat zoals het gaat! Bemoedigend!

Songtekst:

Neil Diamond - Dear Father

Dear Father,

We dream, we dream,  we dream,

While we may..

Who are we to need

We need, we need,

While we waite

Dear Father

We dream, we dream,

while we waite...

 

 The green mile                                         

Een film die mijn leven veranderde 5 jaar geleden...

Op een avond zat ik te zappen en kwam in deze film terecht. Ik heb ademloos de film uitgekeken en daarna wist en voelde ik weer wie ik was....en ik mocht zijn wie ik was.

 

 


Beschrijving:

The Green Mile speelt zich af in Louisiana tijdens de grote depressie van de jaren 1930. De gevangenis in deze film is de laatste plek waar de, moordenaars, verkrachters enz. op hun dood wachten. De laaste wandeling naar de executie gaat door een gang met groen waarvan de vloer bedekt is met groen linoleum. Pracht acteerwerk. Paul Edgecomb is gevangenisbewaarder op de beruchte Death Row van de Cold Mountain-gevangenis. Hij is er verantwoordelijk voor de bewaking van vier ter dood veroordeelden. Een van hen, John Coffey wacht de electrische stoel omdat hij twee kleine meisjes zou hebben vermoord. Coffey is een reusachtige vent, sterk als een beer, maar ook erg verlegen, naief, aandoenlijk beleefd en... bang in het donker. Hij blijkt bovendien over wonderlijke bovennatuurlijke krachten te beschikken. Edgecomb begint dan ook te twijfelen aan Coffey's schuld.

Nu al te koop voor een euro of 6, dus koop en kijk.... 

Fateless

Gisteravond naar deze film gekeken, ademloos 140 minuten. Een filmhuisfilm en terecht. Een oorlogsdrama gebaseerd op Imre Kertesz Nobelprijs winnende boek over Hongaarse Joden tijdens de Holocaust. Een jongeman wordt gearresteerd en naar een concentratiekamp gebracht waar hij alle gruwelijkheden moet zien te overleven. Tijdens de opnames werd Buchenwald zo realistisch neergezet dat de schrijver bij de confrontatie hiermee overmand werd door emoties en gechoqueerd de set verliet.

Een film die zo is neergezet dat je helemaal in het verhaal zit en het alleen op de wereld zijn zo voelbaar weet over te brengen.

Voor mij in alle opzichten een aanrader, een film die je nooit meer vergeet.Evening


Gisteravond de film Evening bekeken en gelijk gepakt door de film.
Waar gaat de film over? Nu haar laatste uur geslagen is, biecht Ann Grant (Vanessa Redgrave) een voorval van 50 jaar geleden op aan haar dochters (Toni Collette en Natasha Richardson). Ze doet het relaas van een weekend waarin ze haar enige ware liefde ontmoette. In twee dagen vol vurige passie ontdekt Ann (als jonge vrouw gespeeld door Claire Danes) dat de keuzes die we maken soms tot onbeschrijfelijke vreugde en zelfs tot ondraaglijke drama's leiden, maar dat ze hoe dan ook altijd bijdragen aan de spelingen van het lot die ons levensverhaal helpen vormen
.

Terwijl de dochters proberen om de puzzelstukjes uit haar vroegere en huidige leven samen te leggen, groeien ze naar elkaar toe op een manier die geen van hen ooit voor mogelijk had gehouden.

Evening is een buitengewone en ontroerende film waarin je ook Meryl Streep en Glenn Close zult herkennen.

Laat nu het toeval? zijn dat ik aan het eind van de film zie dat de regisseur van fateless ook de regisseur is van deze film. Wat maakt Lajos Koltai toch bijzondere films....
Wolke 9 of Cloud 9

Deze week gezien, wat een mooie film over ouder worden  en de liefde, zo intens, humorvol, maar ook verdrietig...

Hoe verliefd kan een vrouw van midden zestig zijn? Volgens Andreas Dresen heeft dat allesoverheersende gevoel niets met leeftijd te maken. Zijn hoofdpersoon Inge, gelukkig getrouwd met Werner, valt als een blok voor de 76-jarige Karl en voelt zich weer een jong giechelend meisje. Ze was er niet op uit. Het gebeurde gewoon: eerst die steelse blikken en die magische aantrekkingskracht en even later die opgewonden passie, spanning, sex. Inge is de zestig gepasseerd en dertig jaar gelukkig getrouwd. Toch voelt ze zich als een herboren puber aangetrokken tot de oudere Karl. En hij tot haar. Is deze man het waard om haar huwelijk op het spel te zetten? Inge confronteert haar man met dit voor hem vernietigende nieuws en het gevolg is een heftige en verdrietige ruzie. Wanneer de eerste rookpluimen zijn opgetrokken en de gemoederen

enigszins zijn bedaard, lijkt Werner zich in eerste instantie in zijn lot te schikken.
 


 


WelkomDe kracht in jezelfNieuwsMogelijkhedenTarievenDe praktijkLocatieContactFoto'sAanraders