De kracht in jezelf
WelkomDe kracht in jezelfNieuwsMogelijkhedenTarievenDe praktijkLocatieContactFoto'sAanraders
Even voorstellen
Visie
Opleiding


Even voorstellen

Wie ben ik?


 

Mijn naam is Jan-Willem Koch en ik woon in Doetinchem.

Ik ben geboren in de winter van 1960 te Utrecht.

 

 Van jongsaf aan ben ik geïnteresseerd in wat mensen beweegt.

 

In mijn werk en prive ben ik vaak op zoek naar de verhalen achter de mens.

 

Na mijn opleiding aan de Pedagogische Academie (huidige PABO) ben ik gaan werken met  jongeren met ernstige gedragsproblemen. Na drie jaar ben ik gaan werken met mensen met een verstandelijke beperking, in de dagelijkse begeleiding maar ook als leidinggevende. Momenteel ben ik daar nog steeds werkzaam in. Ook daar spelen de verhalen van mensen die ik begeleid een belangrijke rol.

 

 Ik ben naast mijn werk altijd blijven studeren omdat ik het belangrijk vind mezelf te blijven ontwikkelen in de dingen die ik doe.  Zo heb ik de HBO-Inrichtingswerk (tegenwoordig heet deze opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening) gedaan en heb ik aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen Opleidingskunde gestudeerd.

 

 Tijdens mijn werk is het overdragen van kennis dus altijd een belangrijke factor geweest. De laatste jaren is daar een belangrijk stuk bijgekomen.

 

Ongeveer 11 jaar geleden zat ik op een avond naar de film "The Green Mile" te kijken en het was alsof ineens deuren open gingen die jaren dicht waren geweest. Wat mijn hele leven op de achtergrond aanwezig is geweest, mocht ineens naar buiten komen. Ik kon bij mijn gevoel (intuïtie) komen en wat als kind niet kon, mocht er nu in alle heftigheid weer zijn. Er gebeurde van alles....

  

Om alles een plaats te geven ben ik diverse cursussen en opleidingen gaan volgen op esoterisch gebied. Ik heb o.a. opleidingen intuïtief ontwikkelen gevolgd, een opleiding in het werken met kaarten en ook in het werken met de Leela kaarten, bij de ontwikkelaar van deze kaarten, Joop van der Hagen. Ook op dit moment volg ik nog diverse opleidingen. Naast de opleidingen spelen ook eigen ervaringen een belangrijke rol.

  

 Dit alles heeft mijn leven veranderd en ik merk dat ik steeds meer mensen vanuit mijn intuïtieve gevoel en kennis kan helpen door even met hun mee te lopen. Hieruit is de vraag ontstaan of ik niet meer tijd wil besteden aan het geven van consulten en cursussen/workshops.

 

 Naast mijn werk in de zorg is nu de tijd aangebroken om meer ruimte vrij te maken om mensen op een andere manier te helpen. Daarom ben ik nu ook werkzaam als spiritueel raadgever. Verhalen mogen nu doorverteld worden om anderen, misschien u, te helpen.

  

In mijn visie heeft iedereen een individueel levensdoel en een daarbij behorend levenspad.

 

Soms heb je even behoefte aan een luisterend oor, iemand die je even een spiegel voor kan houden en/of je problemen kan helpen ontrafelen zodat je zelf weer de oplossing kunt vinden en verder kunt.

 

Op deze momenten kan ik u helpen inzicht te krijgen waarom het even niet alleen lukt.

 

 Ik probeer met u mee te lopen en vanuit mijn kennis, intuïtie en gevoel u een spiegel voor te houden waardoor u zelf in staat bent uw eigen antwoord te vinden....het is immers uw antwoord en uw vraag.

Ik ben blij al vele mensen te hebben mogen helpen.

 Ik wil voelen dat ik mijn leven geleefd heb..............

(uit de film As it is in heaven)

 

Stadsfeest Doetinchem en open dag Robijn 2008

 

WelkomDe kracht in jezelfNieuwsMogelijkhedenTarievenDe praktijkLocatieContactFoto'sAanraders